recette-poke-saumon
recette-poke-saumon

Zalm Poke Bowl: Het authentieke recept

Het wordt steeds gebruikelijker om gerechten met rauwe vis (/vlees) te eten, en niet alleen de beroemde sushi en al zijn varianten, maar ook tartaar staat vaker op het menu en zijn succes ligt in het feit dat het zeer eenvoudige en snelle bereidingen zijn.

Leer hoe jij thuis een zalm poke bowl kunt maken. Dit gezonde en heerlijke Hawaiiaanse gerecht dat trendy is geworden, hoewel ik zou zeggen dat het is blijven bestaan omdat het een geweldige optie is om een zeer smakelijk en aantrekkelijk gerecht te serveren met verse, natuurlijke en ingrediënten boordevol smaak. je kunt dit gerecht maken met verse zalm, maar ook met gemarineerde zalm.

Het authentieke recept voor zalm poke bowl

Nodige ingrediënten voor onze zalm poke bowl (2 personen):

 • 200 gram verse zalm.
 • 150 gram rijst. Ideaal is een jasmijn- of Basmati-soort.
 • 210 ml water.
 • Wakame zeewiersalade. Dit wordt meestal kant-en-klaar verkocht in veel supermarkten en ook in Aziatische voedingswinkels.
 • Edamame (groene sojabonen). Dit wordt meestal bevroren verkocht in sommige supermarkten en in Aziatische kruidenierszaken.
 • Rode kool.
 • Rucola.
 • Geroosterde sesamzaadjes.
 • Voor de dressing:
 1. 4 eetlepels sojasaus.
 2. 1 eetlepel sesamolie.
 3. 1 theelepel citroensap.
 4. 1/2 theelepel geraspte verse gember.
 5. Wasabi, naar smaak.

Ingrediënten waarvan de hoeveelheid niet is aangegeven, zijn naar smaak om jouw kom compleet te maken.

Voorbereiding, hoe maak je een zalm poke bowl?

Als je van plan bent verse zalm te gebruiken, is de ideale manier om anisakis te voorkomen, deze gedurende enkele dagen in de diepvries in te vriezen.

Laten we beginnen met de rijst, die je het beste ruim van tevoren (of zelfs de dag ervoor) kunt klaarmaken, zodat hij koud is wanneer je hem serveert. We beginnen met de rijst te wassen. Gebruik een kookpot met een deksel en doe de rijst erin, voeg veel water toe en roer een beetje. Verwijder het water en doe hetzelfde nog een keer. Zo maak je de rijst schoon en verwijder je wat van het zetmeel.

Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe, dek de pan af en zet het vuur op hoog. Time vanaf het moment dat het begint te koken 5 minuten. Zet het vuur dan wat lager en kook nog eens 5 minuten. Het hele proces moet worden uitgevoerd zonder de pot te openen. Laat het 30 minuten tot 1 uur staan, en scheid het een beetje met een keukenspatel of met je eigen handen.

Kook de edamame. Zet hiervoor een pan op hoog vuur met ruim water en een beetje zout en voeg, zodra het kookt, de edamame toe (je kunt het zelfs direct bevroren toevoegen). Kook ze 5 minuten als ze bevroren zijn en 3 minuten als dat niet het geval is, en laat ze uitlekken.

Je kunt er koud water over gieten om de afkoeltijd te verkorten, zodat je ze eerder kunt verwerken. Wanneer ze afgekoeld zijn, open de peulen, verwijder de bonen en gooi de peulen weg.

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom: sojasaus, sesamolie, citroensap, gember en wasabi.

Maak de zalm schoon, verwijder het vel en snijd hem in blokjes. Doe de zalm in de kom met de dressing. Meng goed zodat het goed intrekt, en laat het rusten terwijl je de rest van het gerecht in elkaar zet. De rusttijd beïnvloedt de smaak, maar het is niet goed of slecht om het meer of minder tijd te laten.

Nu kun je de kommen in samenstellen. Begin met een bodem van gekookte en leg daarop fijngesneden rode kool, rucola, edamame zaadjes, wakame zeewiersalade en zalm (uitgelekt van de dressing), en werk af met geroosterde sesamzaadjes.

Serveren en genieten van jouw Poke Bowl!

Als alle ingrediënten op hun plaats zitten, is de poke bowl klaar. Serveer hem bij voorkeur op kamertemperatuur, hoewel er, afhankelijk van de tijd van het jaar, mensen zijn die hem een tijdje in de koelkast laten staan voordat ze hem opeten.

Je zou zelfs kunnen overwegen om het met stokjes te eten, dat is tenminste authentiek!

Dit type gerecht is flexibel omdat je bijna alle ingrediënten kunt veranderen. Zolang je maar altijd een gekookt graan, groenten, een soort zeewier en rauwe vis kunt behouden. In die zin is het gemakkelijk om zalm te vervangen door rode tonijn, quinoa in plaats van rijst en zelfs fruit zoals mango, avocado... In plaats van sesamzaadjes kun je bijvoorbeeld gehakte noten toevoegen zoals pinda's of pistachenoten.

We are using cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our Privacy Policy.