poke-bowl-cuisine-hawaii-bruxelles
poke-bowl-cuisine-hawaii-bruxelles

Hawaii’s heerlijke lokale keuken: Poke Bowl at Home

De Poke Bowl is een ambassadeur van de Hawaiiaanse keuken over de hele wereld. Onlangs is het in voedselgidsen en overal op het internet aangewezen als de vertegenwoordiger van dit prachtige deel van de wereld, en het lijkt goed te zijn ontvangen en succes te hebben.

De naam «poke» wordt van land tot land verschillend uitgesproken. In Japan spreken ze het bijvoorbeeld vaak uit als «Poki», in het Engels «Poké», terwijl «Poke» de correcte uitspraak is, zoals wij het hier in België noemen.

Als eerste, «poke» is een Hawaiiaans woord dat «filet» of «stuk» betekent. Het is een gerecht van blokjes rauwe vis of zeevruchtenfilets gemengd met zout, sojasaus, bakolie, zeewier en gearomatiseerde groenten. Dit is de originele samenstelling van dit gezonde en evenwichtige gerecht.

In Hawaï was het oorspronkelijk gebruikelijk om rauwe vis te eten. Het is al lang de gewoonte om van vers gevangen vis met zout op smaak te brengen en van te genieten met zeewier.

In de 19e eeuw arriveerden Japanse immigranten met een sashimi-cultuur, en uit elk land werden nieuwe ingrediënten en kruiden meegebracht, die de poke bowl vormden tot wat we nu kennen.

In de loop van de tijd is het recept veranderd en zijn aan dit mythische recept verschillende andere ingrediënten toegevoegd. Zoals het gebruik van kip voor degenen die geen fan zijn van rauwe vis, zonder dat dit iets verandert aan het gezondheidsaspect. Wanneer je poke op witte rijst doet in een kom, heet het "poke bowl".

En over Poke Bowl gesproken, Poke Bowl gebruikt "Ahi" wat "tonijn" betekent in het Hawaïaans. Sinds kort zijn er bowls met zalm en octopus, en de verscheidenheid neemt toe.

Het is een zeer eenvoudig gerecht, maar een van de attracties ervan is dat je kunt genieten van de individualiteit van elke poke. Aangezien de kruiding vaak verschilt tussen bereidingen en restaurants.

Voor degenen die zeggen "Ik wil Poke Bowl eten", Ik nodig je uit om onze heerlijke Hawaïaanse keuken te proeven in het hartje van Brussel in een chic en trendy restaurant of je kan rechtstreeks bestellen op onze website Bowls.be waar je een heerlijke Poke Bowl kan proeven!

Als je op dit moment niet naar Hawaï kunt komen, maak je dan geen zorgen, wij maken de reis voor jou.
We are using cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our Privacy Policy.