thon bowl avec legumes

De Poke Bowl: is het echt gezond of ziet het er alleen zo uit?

Tegenwoordig krijgen we allemaal advies van onze vrienden en familie over gezond eten. We kunnen niet ontkennen dat velen van ons tegenwoordig bewuster bezig zijn met wat we eten en hoe gezond ons dieet is.

Poke: de ster van de gezonde keuken

Poke bowls, zijn niet langer een geheim voor onze generatie. Maar aangezien dit nieuwe gerecht steeds populairder wordt, is het toch belangrijk om het gerecht eens van dichter te bekijken. Is poke gezond? Of ziet het er gewoon gezond uit?

Wat zijn de ingrediënten in een standaard poke bowl?

Gewoonlijk (met uitzondering van moderne, trendy varianten) bevatten de meeste poke bowls een combinatie van rauwe tonijn, sojasaus, pepers, sesamolie, rijst en knoflook of ui. Een normale portie bevat 149 calorieën. Hoewel dit een zeer laag aantal calorieën is voor een gerecht, kun je het aantal een beetje veranderen door te spelen met de hoeveelheid sesamolie die je toevoegt. Onthoud, gezondheid is meer dan alleen het aantal calorieën.

Zit er voedingswaarde in Poke?

Absoluut. Zoals we al eerder zeiden, een gezond gerecht is meer dan alleen het aantal calorieën. Een standaard portie poke bevat ongeveer 25 gram eiwit en vitamines: B-12, C en D, magnesium, kalium, folaat (B9), ijzer, mangaan, zink en niacine (B3). Bovendien is vis een zeer gezonde bron van eiwitten, bevat het minder verzadigde vetten en meer gezonde omega-3 dan de meeste vleessoorten. Omega-3 zijn essentiële vetzuren voor de cognitieve en gedragsmatige hersenfunctie en kunnen ook het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en artritis verminderen. Je zou dus kunnen concluderen dat elke dosis omega-3 heel belangrijk is voor het lichaam. Sommige mensen maken zich zorgen over het kwikgehalte in poke, maar zorg er gewoon voor dat je vis kiest met een laag kwikgehalte. En kies bijvoorbeeld om enkel af en toe te kiezen voor Ahi-tonijn. De voordelen van het verhogen van jouw omega-3 niveaus wegen echter hoe dan ook op tegen het risico van kwikverontreiniging, volgens een analyse gepubliceerd in het American Medical Association Journal.

Kan ik mijn Poke Bowl aanpassen om het nog gezonder te maken?

Tuurlijk. Creativiteit wordt aangemoedigd bij dit gerecht. Vaak voegen mensen avocado, komkommer, edamame, courgettenoedels of Sriracha Aioli toe aan hun kommetjes. Als je het nog verder wilt personaliseren, kun je zelfs jouw rauwe tonijn inwisselen voor zalm of een andere vissoort.

Dus, is de Poke gezond?

Zolang je je porties binnen de aanbevolen hoeveelheid houdt en voedzame ingrediënten toevoegt (geen tonnen sojasaus en rijst), kan poke heel gezond zijn. Een poke bowl is de perfecte oplossing om je honger te stillen en een makkelijke lunch optie. Een andere goede reden om deze keuken te proberen is dat je niet altijd je poke bowl hoeft te bestellen, het is niet moeilijk om het zelf te maken. Wij zullen in onze volgende artikelen enkele recepten met je delen.
We are using cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our Privacy Policy.